Viser alle 19 resultater

10 stk. Liguster / Ligusterhæk ‘Liga’ Barrods, 80-120 cm. Forsalg

Original price was: 179,50 kr..Current price is: 89,50 kr..

Køb hækplanter liguster

Ligusterhække er en populær type hæk, som findes i mange forskellige variationer. Ligusterhækken er god at have, fordi den kan give lidt privatliv til haven, samtidig med at den er nem at styre og vedligeholde.

Hvis du overvejer at købe en ligusterhæk, er der flere ting, du skal være opmærksom på. For det første skal du vælge en hæktype, der passer til din have. Du kan finde forskellige typer af ligusterhække, hvoraf nogle er højere end andre. Prisen på ligusterhækker varierer også fra én type til en anden. Hvis du gerne vil have en hæk, der bliver meget høj, kan du f.eks. købe en ligusterhæk, der har frøstubbe eller rødder, hvilket giver en hæktype, der bliver ret høj og tæt.

Liguster er en hækplante der kan bruges til at dække hele eller dele af vores ejendom. Bladene på ligusterhækken er lige og hverken våde eller tørre. Ligusterhækens blomster er blege og ikke sjove at se på.

Du kan finde ligusterhæk ved at gå på din lokale planteskole, eller du kan følge links fra denne artikel til nogle af de bedste ligusterhæk onlinebutikker. Du bør kun handle med etablerede forhandlere, der har stor viden om ligusterhække. Sørg altid for at tale med en professionel inden du handler om ligusterhæk og få dem til at hjælpe dig med valget.

Ligusterhæk pris

Ligusterhække findes i mange forskellige prisklasser. Der er hække, som koster meget lidt, og så er der hække, som koster en formue. Det er derfor vigtigt at finde ud af, hvad ens behov og ønsker er, inden man går i gang med at købe en ligusterhæk.

Der kan være mange grunde til, at man vil investere i en ligusterhæk. Mange vælger ligusterhække, fordi dette er et pænt og slankt træ, som kan dække op for større områder på vores ejendom. Mange ligusterhække er selvhævdende så ukrudtsbekæmpelse er ikke noget man skal bekymre sig om.

Ligusterhæk pris pr. meter

Prisen for en ligusterhæk pr. meter kan variere meget, alt efter hvilken type ligusterhæk man vælger. En færdig ligusterhæk er ofte lidt dyrere end en selvplantede ligusterhæk, men det er nemmere og mere praktisk at få en professionel til at plante en hæk for dig.

Prisen for et træ af stedsegrøn liguster ligger typisk mellem 400-600 kroner pr. meter, mens den færdige ligusterhæk typisk koster fra 600-800 kroner pr. meter.

Nogle trædrejere tilbyder ligusterhæk, der er lavet af understammer og buske fra deres eget produktionsareal, til en langt billigere pris end traditionelle ligusterhæk. Dog skal du være opmærksom på at det kan give problemer med fugleangreb, da lige netop liguster gerne bliver angrebet af fugle i større mængder.

Ligusterhæk 150 cm og 180 cm

Ligusterhække findes i mange forskellige størrelser, og hvis du er på udkig efter en hæk, der er 150 cm høj, kan du finde en række gode modeller. Ligusterhækken er selvhævdende, og det betyder, at ukrudtsbekæmpelse ikke er et problem. Desuden vil ligusterhækken give din have lidt privatliv.

Ligusterhække findes i forskellige højder, og du kan vælge en ligusterhæk 180 cm, hvis du vil have en hæk, som ikke er for høj. Ligusterhækken bliver ca. 180 cm høj og er derfor et godt valg, hvis du vil have en moderat hæk.

Liguster som hækplanter findes i mange forskellige størrelser: Ligusterhække starter ved 30 centimeter høj og kan nå op til 80 centimeter høje. Hvis man vil have en liguster som hækplanter der er højere end 80 centimer, skal man selvfølgelig klippe den over med en høj snor el.lign. for at den ikke skal vokse sig alt for høj, når den bliver lidt større.

Det er i hvert fald en god ide at klippe ligusterhækken over med en høj snor, hvis man gerne vil have den til at blive 180 cm høj. Ligusterhække kan vokse op til 80 centimeter høje – ligger altid i et forhold til hvor stor den er begyndt ud fra. Alle liguster- og ligusterhækkearter er meget tålerlige over for skarpe kanter.

Ligusterhæk bær

Ligusterhæk bær kan være en udfordring at identificere, da de ligner små firkantede druer. De er ikke altid lette at se på grund af bladene, der dækker dem. Bærrene er spiselige og smager af blomsterne, der er meget aromatiske. De kan bruges til at lave saft, marmelade, pandekager og andet bagværk.

Liguster i to varianter

Liguster er en af de mest populære hækplanter liguster. Den findes i to varianter, nemlig stedsegrøn liguster og færdig ligusterhæk. Stedsegrøn liguster er den mest almindelige og kan både dyrkes som en hæk og et træ. Færdig ligusterhæk er en hæk, der er plantet af en professionel, og som du derfor ikke selv skal bekymre dig om.

Liguster er en robust plante, der klarer sig godt i mange forskellige typer jord. Dog skal liguster have gode muligheder for vandring og beskyttelse mod kraftig vind, da den lettere bliver flået i stykker af hårdt vejr.

Ligusters bær kan spises som det grønne frugtafsnit, der sidder på hækken. Bærene er dyre at dyrke og indeholder meget lidt næringsstoffer, hvorfor de ikke er lige så sunde som almindelige bær

Legusta er en anden type liguster, som er stedsegrøn. Denne type findes kun i den varietet, der hedder stedsegrøn. Legusta er en hæk, der ikke kræver så meget pasning som den almindelige liguster. Du skal blot vande den lidt jævnligt og luge lidt under hækken, for at holde ukrudtet nede.

Du kan genkende legusta på dens lysegrønne blade, der bliver mørkere i farven, jo ældre planterne bliver. Legusta har små grønne, kugleformede frugter, som holder sig til foråret og sommeren.

Ligustrum vulgare ‘Liga’, Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ og Ligustrum ovalifolium

Ligustrum vulgare ‘Liga’ er en af de mest populære hækplanter og findes i mange have. Den er nem at passe og klarer sig godt i de fleste typer af jord. Ligustrum vulgare ‘Liga’ bærer små grønne, kugleformede frugter, som holder sig til foråret og sommeren.

Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ er en anden type liguster, som er stedsegrøn. Denne type findes kun i den varietet, der hedder stedsegrøn. Legusta er en hæk, der ikke kræver så meget pasning som den almindelige liguster. Du skal blot vande den lidt jævnligt og luge lidt under hækken, for at holde ukrudtet nede.

Du kan genkende legusta på dens lysegrønne blade, der bliver mørkere i farven, jo ældre planterne bliver. Legusta har små grønne, kugleformede frugter, som holder sig til foråret og sommeren.

Ligustrum ovalifolium, også kendt som Weeping willow liguster, er en lille hæk med grønne blade. Den er ideel til små haver, da den ikke kræver meget vedligeholdelse. Desuden tiltrækker den insekter og fugle, dermed kan man få et lille bitte bit af naturen ind i sin have. Prisen for en ligusterhæk af typen Ligustrum ovalifolium ligger på cirka 25 kroner pr meter.

Ligusterhæk online

Ligusterhække kan købes online på mange forskellige hjemmesider. Prisen for en ligusterhæk af typen Ligustrum ovalifolium ligger på cirka 25 kroner pr meter.

Før man køber sin nye ligusterhæk, er det en god idé at sætte sig ind i plantens værdier, da de er ret forskellige på tværs af arterne. Det giver en stor fordel at gøre sig helt klart, hvad det er man har lyst til og behov for før man bestemmer sig for en bestemt art. Man vil eksempelvis ikke bruge ligusterhæk der flere meter med udsyn til sit hus som et privat hegn der skal holde på dyrene.

Mange mennesker har ligusterhæk i haven, fordi den er robust. Det kan modstå både vand og vind og holder sig smukt til alle årstider.

Plantning af ligusterhæk

Plantning af ligusterhæk skal ske i maj eller juni, da planterne er mest modne til den tid. Du bør vælge en plads med solrige timer og plante dine ligusterhæk på et solrigt sted for at fodre dette. Hvis du ikke har mulighed for at plante ligusterhæk på solrige timer, så prøv at plante dem om aftenen eller om morgenen når jorden er jævn varm. Plantningen af ligusterhæk kan foretages på et tidspunkt når planterne er vandige, men ikke for våde.

Ligusterhæk bør plantes i god og veldreneret jord. Du skal bruge lidt stauderjord til rødderne og spagnum som underlag. Det giver ligusterhækken en kraftigere rodvækst, hvilket betyder at den får et bedre fundament til sit greb om jorden og derfor bliver langt mindre sårbar for vindenergi.

Du kan plante ligusterhæk på et sted hvor der har lagt en stor flise eller stenflise, da jorden ikke må trænge igennem porene i materialet. Plantningen gøres bedst om foråret eller sommeren. Du skal bruge en masse jernholdig jord og anvendes jordbehandlingsmidler, for at sikre ligusterhækkens vejrtrækning. Liguster harsvøbes udenfor om natten i et halvt år, hvis du gerne vil have dine planter til at komme op og stå.

Plantingen af en ligusterhæk er ikke så stor en mundfuld som man skulle tro. Det samme gælder pasningen.

Ligusterhæk pasning

Du skal ikke lægge alt for mange kræfter i ligusterhækkens pasning, da den er en meget robust plante. Ligusterhækken kan overleve på mindre end optimale betingelser og vil stadig vokse igen året efter og blive fint grøn igen.

Det vigtigste når du skal passe din ligusterhæk er at holde gødningsmiddel fra dens grene. Du bør dog sprede lidt gødning ud til hver 100 m2 overflade jord underligger din ligusterhæk.

Pasningen af ligusterhæk kan foregå gennem opfyldelse på akvarieforurenet vand, hvis du har problemer med dit lokale saftige område i din have. Spred lidt jordforbedringsmidler ud til hver 100 m2 overflade underligge din ligusterhæk, så problemet bliver behandlet før det sker.

Ligusterhæk skal vandes jævnligt i sin tidlige alder, men ikke for meget. Derfor kan man anbefale at vende en spade lidt i jorden under ligusterhækkene mindst 2-3 gange om ugen eller hver anden dag. Du bør også luke nogle af kviste helst med en vis styrke og siddende på et par tre meter fra plantens rodzonen. Dette vil få din ligusterhæk til at se mere frodig ud.

Ligusterhæk beskæring og klipning

Beskæring af ligusterhæk er nødvendig for at få den til at se ordentlig ud og for at bevare dens sunde struktur. Hvis du ikke beskærer din ligusterhæk, vil den nemt blive tung og uden former. Derudover vil det være svært at bekæmpe ukrudt, hvis du ikke beskærer din ligusterhæk jævnligt. De fleste husejere beskærer deres ligusterhæk en eller to gange om året. Du skal ikke beskære din ligusterhæk i vinterperioden, da den er døende indtil foråret kommer.

Topping af ligusterhæk foretages når planten stadig er ung, således at toppen bruges som rodsystem. Det er også muligt at lade toppen blive på hækken og bede om en skyggefuld plads i haven eller passere et stykke tid med ingen beskæring. Nogle gange kan det betale sig at fjerne alle grenene nederst på hækken for at give det en mere kompakt form.

Forkortelse af ligusterhæk foretages inden du planter din ligusterhæk og justeringer i retningen af plantning skal foretages efter du har plantet den. Hvis du ikke forkorter din ligusterhæk, vil den udvikle sig uregelmæssigt og dårligt passe med resten af haven. Forkortelsen bør omfatte hajltagene og stilke, men du undgår mest hegnsplanter fra vinteren og foråret.