Viser 1–12 af 50 resultater

Køb færdighæk til billige priser

Færdighække er et populært valg, når det kommer til at færdighække sin have. Færdighække findes i mange forskellige former, f.eks. færdighæk bøg, færdighæk liguster, færdighæk laurbær, færdighæk taks, færdighæk thuja og færdighæk buksbom. De fleste færdighække kan klippes i alle årets fire sider, hvilket gør dem nemme at anvende.

Planter man færdighæk, skal man være opmærksom på, at færdighækken ikke tager skade af frost. Færdighækken trives bedst i et solrigt og varmt klima, men kan sagtens dyrkes i Danmark. Der er dog enkelte færdighække, som ikke tåler at blive plantet om efteråret. Det gælder f.eks. færdighæk bøg og færdighæk liguster.

Færdighækken er en nem havebeskæring, som kan klares af de fleste. Hvis man følger anvisningerne fra leverandøren, vil færdighækken blive et flot og velanskåret haveelement.

Der er mange fordele ved at købe hækplanter online. For det første er der et stort udvalg af hækplanter at vælge imellem, og du kan finde nogle af de bedste tilbud på nettet. Derudover er der ofte gratis fragt, når du bestiller hækplanter online, og du får dem leveret lige til døren. Hvis du ikke er helt sikker på, hvilken hæktype du skal vælge, eller hvordan du skal plante hækken, kan du altid finde gode råd og vejledninger på nettet.

Der er selvfølgelig også nogle ulemper ved at købe hækplanter online. For det første kan det være svært at få et indtryk af, hvor stor en hækplanter bliver, når man ser den på skærmen. Derudover er der også risiko for, at hækplanten ikke lever op til dine forventninger, når du får den leveret.

Valg af færdighæk

Du kan få et godt indtryk af, hvilken type færdighæk du skal vælge, ved at læse anmeldelser af de forskellige færdighække på nettet. Det er især en god idé at læse anmeldelser fra folk, der har dyrket færdighæk i deres have i mange år. Det giver et realistisk billede af, hvordan færdighækken vil se ud og fungere i din have.

Når man skal købe færdighæk, er det vigtigt at overveje, hvilken type færdighæk man vil have. Man kan fx vælge en bøge færdighæk, liguster færdighæk, laurbær færdighæk, taks færdighæk, thuja færdighæk eller en buksbom færdighæk.

Man skal også tage højde for, hvornår man vil plante færdighækken, og hvornår man vil klippe den. Færdighæk kan plantes året rundt, men det er bedst at plante færdighækken i sensommeren eller efteråret, hvor der er risiko for frost.

Færdighæk skal desuden også klippes to gange om året. Det første klip skal ske i begyndelsen af maj, og det andet klip skal ske i slutningen af august. Klippehøjden afhænger af hvilken type færdighæk man har. Mere om det senere.

Færdighæk pris

Priserne på færdighække varierer meget, afhængigt af hvilken færdighæk man vælger. Færdighække af bøg og liguster koster typisk mellem 200 og 400 kr. pr. meter, mens færdighække af laurbær og taks kan koste helt op til 1.000 kr. pr. meter. Færdighække af thuja er lidt billigere end færdighække af buksbom, men alligevel typisk mellem 100 og 300 kr. pr. meter.

Færdighække fås i forskellige størrelser, og prisen afhænger af størrelsen. De mindste færdighække koster omkring 350 kroner, mens de største færdighække kan koste op til 1.200 kroner.

Færdighække kan fås i flere forskellige farver, og man kan vælge imellem færdighække med hvid eller grøn bladfarve. Der findes forskellige sorter, som vi gennemgår længere nede.

Billig færdighæk på tilbud

Man kan typisk få færdighække på tilbud i løbet af foråret, hvor der er risiko for frost. Det er især en god idé at kigge efter færdighække på tilbud, når man planlægger sin have. Her hos PlantPare sørger vi altid for at vise dig så mange produkter som muligt, så du kan finde de laveste priser på markedet.

Fordele og ulemper ved færdighæk

Fordele ved færdighæk

  • Som navnet siger er hækken fuldvoksen fra starten af. Du skal derfor ikke vente flere år før du får en høj hæk
  • Færdighæk er nem at beskære
  • Færdighæk er en flot havebeskæring
  • Færdighæk kan klares af de fleste

Ulemper

  • Færdighække er dyre i indkøb: priserne er markant højere i forhold til køb af almindelige hækplanter
  • Færdighække kræver meget vedligeholdelse
  • Færdighække kan ikke tåle så meget vind

Færdighæk typer

Færdighæk bøg

Færdighæk bøg er en af de færdighæk typer, som er mest populære herhjemme. Bøgen er en stor, kraftig hæk, som kan få et højt løvtag. Den er meget robust og tåler vind og vejr. Bøgen kan blive op til 10 meter høj og har et bredt, fladt grene.

For at få den bedste færdighæk bøg, skal man plante den i et solrigt og godt drænet område. Bøgen kan få et højt løvtag, så den er god at skærme for solen.

Færdighæk liguster

Færdighæk liguster er en anden af de færdighæk typer, som er populære herhjemme. Liguster er en lav hæk med grønne blade. Den tager ikke meget plads og kan derfor bruges til at skærme for uvedkommende blikke.

Liguster har et kraftigt rodnet og kan derfor tåle vind og vejr. Den skal plantes i et solrigt og godt drænet område.

Færdighæk laurbær

Laurbær er en smuk hæk, som findes i mange forskellige farver. Den er populær herhjemme, fordi den er nem at holde og klippe. Laurbæren vokser kompakt, og den er derfor god at plante i små haver.

En laurbær færdighæk er også en robust hæk, som tåler vind og vejr. Den kan derfor sagtens plantes udendørs. Laurbæren er desuden følsom over for skygge, så den skal plantes et solrigt sted, hvis man vil have den til at blive grøn i det danske klima.

Den færdighækkede laurbær skal klippes to gange om året.

Færdighæk taks

Færdighæk taks er en lille, men fyldig hæk. Den er meget velegnet til at afskære en have fra naboen, eller til at skabe fred og ro i et hjørne af haven. Hækken er let at holde og kræver kun lidt vedligeholdelse. Taks færdighæk kan bruges til at skabe fredelige oaser i haven, eller som afskærmning for naboer.

Færdighæk thuja

Thuja er et smukt, nåletræ, der er ideelt til færdighæk. Det er et hurtigtvoksende træ, der kan blive op til 2 meter højt normalt. Træet har en tynd, grøn krone og små, grønne blade. Thuja trives i sol og halvskjult lys. Træet er ikke så følsom over for vinden som andre færdighæk, men det kan dog godt tåle lidt frost.

Færdighæk buksbom

Færdighæk buksbom er en type færdighæk, som bliver meget anvendt i Danmark. Den er let at passe, og den vokser hurtigt. Færdighæk buksbom kan få en højde på op til 4 meter, men det er ikke ualmindeligt, at færdighæk buksbom får en højde på 3-4 meter.

Hvornår og hvordan planter man en hækplante?

Færdighække skal typisk plantes i slutningen af april eller begyndelsen af maj, alt efter hvilken færdighæk man vælger. Hvis færdighækken er en bøgehæk, kan den klippes første gang i slutningen af maj, mens færdighække af liguster og taks først kan klippes i juni. Færdighække af thuja og buksbom kan først klippes i juli.

Hækken skal vandes grundigt, når den er plantet, og derefter igen hver 14. dag. Det er vigtigt, at færdighækken får tilført nok vand, for ellers kan den blive tør og visne.

Færdighæk kan bruges mange forskellige steder i haven. Det er en god ide at tænke over, hvor du vil have din færdighæk, inden du køber den.

Der er forskellige typer færdighæk, og derfor er der også forskellige jordtyper, som man kan bruge. Når man vælger færdighæk, bør man også overveje, hvilken type jord, man har i sin have. Er din have sandet, skal du vælge en færdighæk, der kan trives i en sådan jordtype. Har du lerjord, skal du vælge en færdighæk, der kan trives i en lerjord.

Pasning af hækplanter

Hækplanter kræver ikke særlig meget pasning, men det er alligevel vigtigt at følge nogle få simple regler, hvis man vil have et flot resultat.

Man skal først og fremmest sørge for at vand hækplanterne godt i den første tid efter planting. Det er også en god idé at give dem lidt gødning, fx hækplantegødning, for at få dem til at vokse godt.

3 gode råd til pasning af hækplanter:

1. Klip færdighækket jævnligt, så det ikke bliver for tæt.

2. Brug et godt beskæringssaks til færdighækken.

3. Vanding er vigtigt, når man har hækplanter, da de trives i fugtig luft.

Beskæring af hækplanter

Man kan beskære en hækplante på flere måder. Når man skal beskære en hækplante, er det vigtigt at vide, hvornår man skal gøre det. Hvis man fx skal beskære en færdighæk, er det ikke nødvendigt at beskære den så ofte som en levende hæk.

Hvor ofte man skal klippe en færdighæk, afhænger af, hvilken type færdighæk man har. Færdighæk bøg kan fx klippes hvert andet år, færdighæk liguster hvert tredje år og færdighæk laurbær hvert fjerde år.

Hækplanter kan dog sagtens klippes regelmæssigt, for at få dem til at holde en jævn form. Hækken kan klippes to gange om året – fx i maj og september.

Hækken skal klippes med en hækkesaks, som er designet til formklipping af hække. Det anbefales at bruge en håndsaks, når man klipper små planter, og en elektrosaks, når man klipper større planter.

Hyppige problemer med hækplanter

Hækplanter kan være følsomme over for forskellige problemer, f.eks. sygdomme, skadedyr og udefrakommende faktorer som vind og vejr. Det er derfor vigtigt at vide, hvilke problemer man kan støde på, og hvordan man undgår dem. Her er nogle råd:

  • Vælg robuste hækplanter, der er modstandsdygtige over for de typiske problemer.
  • Undgå at plante hækplanter for tæt på hinanden, så der er god luftcirkulation.
  • Pas på med at plante færdighæk for tæt på huset, da de kan give problemer med skygge og kulde.
  • Klip eller beskær hækken jævnligt, så den ikke bliver for stor og tung.
  • Hold øje med sygdomme og skadedyr og behandl dem i tide.

Svampesygdomme kan ramme færdighække, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på symptomerne. Svampesygdomme kan få hækken til at se dårlig ud, og i værste fald kan den ødelægge hækken. Derfor er det vigtigt at kende til de typiske symptomer på svampesygdomme, så du kan reagere hurtigt, hvis du opdager dem.

Skadedyr på færdighæk kan være et problem. Det er især melorme, der kan gøre skade. De ligner små, hvide insekter og sidder ofte på undersiden af blade. Der findes en række midler, der kan bekæmpe melorme.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor høj kan en hækplante blive?

En færdighæk kan normalt købes i op til 2 meters højde.

Hvornår er det bedst at plante hækplanter?

Hækplanter kan plantes hele året rundt, men det er bedst at plante dem om foråret eller i sensommeren, da de får mest udbytte af det.

Hvordan skal man klippe hækplanter?

Man skal klippe hækplanter med en hækkesaks, som er designet til formklipping af hække. Det anbefales at bruge en håndsaks, når man klipper små planter.

Hvad koster en hækplante?

Hækplanter kan købes for mellem 50 og 400 kroner stykket, afhængigt af hvilken type færdighæk man vælger.

Kort og godt om hækplanter

Hækplanter er fint for alle typer af have. De kan bruges til at skabe liv og farve i haven, men de har også en vis beskyttende effekt mod indbrud. Derfor vil mange købe færdighæk – hvoraf får vedligeholdelse ikke behøver så meget som almindelige planter. Hvis du leder efter et godt sted at finde færdighæk online, anbefaler vi naturligvis PlantPare.dk.